FAQ | Eat & Joy Elke

Mag ik nog 'ongezonde' dingen eten wanneer ik op 'dieet' ga?

Absoluut, alles kan binnen een evenwichtig eetpatroon. Niets is verboden. Er is geen één voedingsmiddel dat wonderen verricht voor jouw gezondheid, net als er geen enkel voedingsmiddel 'slecht' is.

Neem ik beter een traject of losse consultaties?

In de meeste gevallen is een traject aangewezen. Het duurt namelijk een tijd vooraleer jouw nieuwe gewoontes echt ingebakken zijn, je gaat dus sowieso een tijdje ‘onderweg’ zijn met mij. Daarnaast is het handig om snel feedback te krijgen: bij een traject zie ik jou zo vaak als je zelf wil, je kan dus ook wekelijks langskomen wat helpt om de motivatie hoog te houden en snel zaken te kunnen verduidelijken. Heb je tussendoor een vraag of twijfels kun je die ook meteen stellen via  Whatsapp & mail. Je krijgt dus een veel betere, intensievere opvolging.

De enige keer wanneer ik losse consultaties aanraad i.p.v. een traject is wanneer je slechts een heel kleine en duidelijk omlijnde vraag hebt. B.v.: je hebt last van constipatie en wil weten welke voeding veel vezels bevat. Of je hebt een lactose-intolerantie en wil weten welke voeding lactose bevat.

Wat na een traject?

Ik raad je aan om na afloop nog eventjes langs te komen om de 3 of 6 maand, zo heb je een stok achter de deur. Dit kan in de vorm van losse consultaties of een motivatiekaart. Een motivatiekaart is voordeliger dan losse consultaties en geeft recht op 6 opvolggesprekken.

Hoe ga ik nu afvallen?

Het is onmogelijk om te voorspellen hoe snel en hoeveel jij zal afvallen. Dit is afhankelijk van jouw genen, metabolisme, huidige levensstijl, doel, ...
We gaan in de consultaties samen kijken wat voor jou haalbaar qua voedingsaanpassingen enz., zodat je dit jouw leven lang kan volhouden. Na een intakegesprek heb ik een idee van jouw eetpatroon en op basis hiervan krijg je voedingstips, alternatieven, enz. Nogmaals: dit is dus heel persoonlijk. Het is belangrijk dat je het kan volhouden om een jojo-effect te voorkomen.

Wat als ik mijn afspraak wil annuleren of verplaatsen?

Gelieve afspraken minstens 48 uur op voorhand te annuleren, zo kan iemand anders jouw plaats nog innemen. Indien je jouw afspraak te laat annuleert wordt deze voor 50% aangerekend. Indien je zonder verwittiging niet aanwezig bent wordt de consultatie voor 100% aangerekend.

Je afspraak kun je tot 48 uur op voorhand zelf verplaatsen via de link in de herinnerings- en bevestigingsmail.

Moet de huisarts mij doorverwijzen of kan ik zo ook een afspraak maken? 

Beide opties zijn mogelijk. Het is sowieso handig wanneer je huisarts een verwijsbrief en eventuele bloedwaarden meegeeft, maar het hoeft niet.  

Krijg ik de consultaties terugbetaald?

Ja, de meeste mutualiteiten voorzien een terugbetaling. Het bedrag verschilt van mutualiteit tot mutualiteit dus je controleert dit best even op hun website. Dit geldt ook voor het traject.

Vragen? Boek een gratis kennismakingsgesprek!